Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده دفاع مقدس گفت: دو شخصیت در زندگی من تأثیر داشتند، یکی از آنها امام خمینی (ره) بود و دیگری حاج احمد متوسلیان که در مرحله اول به چشم کار به سمت او رفتم اما اکنون با او زندگی می‌کنم.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، نود و نهمین عصرانه ادبی فارس ویژه جواد کلاته‌عربی برگزار شد.

*آشنایی به واسطه حاج‌احمد متوسلیان

گل‌علی‌ بابایی نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس با اشاره به اینکه سابقه آشنایی‌اش با کلاته‌عربی چندان زیاد نیست‌،گفت: وقتی قرار شد زندگینامه حاج‌احمد متوسلیان با نام ایستاده در غبار ساخته شود، محمدحسین مهدویان کارگردان اثر با جمعی از محققان به مؤسسه بعثت 27 آمدند تا اسناد موجود پیرامون شخصیت حاج‌احمد متوسلیان را بررسی کنند که یکی از پژوهشگران همراه با کارگردان جواد کلاته‌عربی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی کار تیم تحقیقاتی فیلم سینمایی تمام شد، قلاب مدیر مؤسسه جواد کلاته‌عربی را نگه داشت و امروز مسئول بخش ادبیات مؤسسه است. او کارش را با یک اثر پژوهشی در مورد امام خمینی (ره) آغاز کرد و مطالبی که امام به گورباچف فرمودند را در این کتاب آورده است و دست به تجزیه و تحلیل آنها زده است.

نویسنده کتاب «ضربت متقابل» گفت: جواد کلاته‌عربی بعد از کتاب امام کارش را با خاطرات شهید عباس جولایی ادامه داد و سپس سراغ خاطرات همسر حاج‌آقا جنیدی مادر شهیدان جنیدی رفت. او علاوه بر اینکه پژوهشگر قابلی است در رنگ و بوی هنری دادن به خاطرات هم توانایی قابل توجهی دارد و می‌تواند آثار خوبی خلق کند.

*ادبیات به نقش زنان در انقلاب و جنگ کمتر پرداخته است

اکبر خلیلی با اشاره به یکی از آثار جواد کلاته‌عربی گفت:‌ من پس از خواندن یکی از کتاب‌های این نویسنده گریه کردم، گریه برای خودم که نتوانستم کاری کنم. در موضوع انقلاب زنان و مادرانی هستند که کلید اصلی شهدا به شمار می‌روند، اما به صورت کمرنگی به آنها پرداخته شده و در ادبیات انقلاب خیلی کم زنان شیرزن را نشان داده‌ایم.

*آثار جواد کلاته‌عربی ارزشمند است

علی‌اکبر والایی با اشاره به سفرنامه اربعین جواد کلاته‌عربی گفت: من از خواندن سفرنامه به رنگی در نجف احساس خوبی کردم و به گونه‌ای نبود که بعد از پایان کار چیزی دستگیر آدم نشود. مخاطبی که آنجا نبوده با خواندن این کتاب مطالبی دستگیرش می‌شود و آن کسی که این سفر را رفته خاطرات برایش زنده می‌شود وقتی با اطلاعاتی که نویسنده به او می‌دهد.

وی افزود: جزئی‌نگری و توصیف‌های جغرافیایی از مزایای این کتاب است هر چند این کتاب خلاء‌هایی دارد که می‌توانست با توجه به آنها با کار بهتری روبه‌رو شویم. برای مثال در بخش‌هایی به جای اطاله کلام می‌توانست از همراهان خود در سفر حرف بزند.

والایی گفت:‌ در کتاب دیگر این نویسنده ما می‌بینیم که نویسنده روایت را رها کرده و دست به تحلیل زده و خواننده را مخاطب تحلیل‌های خود دیده است،‌اما در مجموع آثار جواد کلاته‌عربی محاسن بسیاری دارد و ارزشمند است.

*نویسنده زحمت‌کشی که پشت میزنشین نبوده

احسان احمدی از دوستان جواد کلاته‌عربی با اشاره به ویژگی‌ سخت‌کوشی این نویسنده گفت:‌او در بازار کارگری کرده و فرد پشت میزنشین نبوده و با زحمت‌ کشیدن بالا آمده است، در حوزه فرهنگ نیز همین طور زحمت کشیده، او پله پله و قدم قدم پلکان ترقی را طی کرده و من شاهدی هستم که او برای کارهایش زحمت کشیده است.

وی افزود: او به مرور تجربه کسب کرده و در بررسی آثار مؤسسه بعثت 27 نیز نقش کلیدی دارد که این نیز بر تجربه او می‌افزاید و در کنار آثارش باید این وجه از فعالیت او که بررسی آثار است را نیز به عنوان سابقه او برشماریم.

*امام خمینی(ره) و احمد متوسلیان در زندگی‌ام تاثیر داشتند

جواد کلاته‌عربی در پایان این مراسم، گفت: خودم را لایق چنین مراسمی نمی‌دانم و نگاهم به جلسه امروز، جلسه یادآوری است، من هر کتابی را شروع به نوشتن می‌کنم حس می‌کنم به دست خالی قرار است یک کوه را جابه‌جا کنم و هیچ کاری را آسان نمی‌دانم.

وی افزود: دو شخصیت در زندگی من تأثیر داشتند، یکی از آنها امام خمینی (ره) بود که با نوشتن کتاب امام زندگی‌ام عوض شد زیرا قرار نبود اصلاً کتابی بنویسم و قرار بود در ابتدا مقاله‌ای در مورد اما نوشته شود اما خواست خدا بود که به کتاب منتهی شد.

کلاته‌عربی گفت: نفر دوم که زندگی را به او مدیون هستم، احمد متوسلیان است، آشنایی با او برای من نقطه عطف بود در مرحله اول به چشم کار به سمت او رفتم اما اکنون با او زندگی می‌کنم.

این نویسنده دفاع مقدس در پایان سخنانش گفت:‌اولین کتاب دفاع مقدسی من بسیار عجله‌ای شد و جنس آن با دیگر آثار فرق دارد، کتاب سفرنامه اربعین را هم رها و فارغ از هرگونه اصول نوشتن نوشته‌ام.

در پایان از فعالیت‌های جواد کلاته‌عربی در حوزه ثبت و ضبط خاطرات دفاع مقدس تقدیر به عمل آمد.

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید

علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی درباره سریال جدید خود با نام «بدل» که با پایان مجموعه «هفت سر اژدها» از این شبکه پخش می شود به خبرنگار مهر بیان کرد: قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال ۱۴۰۲ رخ می دهد و درباره خانواده عطاران است؛ شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می کند که نسل اندر نسل عطار هستند. پریسا مقتدی نقش همسرش را بازی می کند و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران دارد.

وی درباره عرفان آصفی که بیشتر در تئاتر فعالیت داشته است توضیح داد: رضا عطاران که تحصیلات مرتبط با هوا و فضا در خارج از کشور دارد پس از پنج سال به ایران باز می گردد. نقش او را عرفان آصفی بازی می کند که سال گذشته در فیلم «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری نقش اصلی را داشت و اینجا هم نقش اصلی سریال را دارد.

این نویسنده و کارگردان درباره قصه «بدل» بیان کرد: طرح این قصه را حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و کنار گذاشتم و بعد از سال ها فکر کردم الان وقت آن است که ساخته شود.

مسعودی درباره نام رضا عطاران و اینکه برای این قصه با خود عطاران گپ و گفتی داشته است یا خیر بیان کرد: به هر حال من سال هاست در مقام نویسنده کار می کنم و سال های اخیر هم کارگردانی کرده ام. عطاران هم از مدل کاری من خبر دارد و برایش سوال نبود که چرا سراغ اسم او رفته ام. اما من زنگ زدم و برای استفاده از نامش از او اجازه گرفتم.

این فیلمنامه نویس درباره کمدی های سال های اخیر که نتوانسته است مخاطب را راضی کند، بیان کرد: من همه سریال های تلویزیون را می بینم چون آثار همکاران من است و همیشه این آثار را دنبال کرده ام. مساله این است که الان چهار یا پنج پلتفرم اصلی داریم و فضای مجازی هم بسیار فعال است. فضا نسبت به ۲۰ سال پیش خیلی تغییر کرده است. گرفتاری مردم هم بیشتر شده است. آن زمان شاید ساعت ۷ شب خانه بودید اما الان آنقدر دلمشغولی ها زیاد شده است که باید تا آخر شب کار کنید.

وی درباره اینکه سریالش چقدر می تواند فضای جدیدی در میان کمدی ها داشته باشد، عنوان کرد: این سریال هم از موقعیت های کمدی و هم از کمدی کلامی برخوردار است. شخصیت ها در این سریال فانتزی نیستند. شخصیت هایی که در این سریال انتخاب کرده ام به گونه ای هستند که مردم با آنها همذات پنداری دارند و ما به ازای آنها را می بینند. پیش از این هم سال ها تلاش کرده ام که مردم با شخصیت های آثارم ارتباط بگیرند و کاراکترها و شخصیت ها را اطراف خود دیده باشند.

نویسنده «کوچه اقاقیا» اضافه کرد: نویسنده هایی مثل پیمان و محراب قاسم خانی تخصص شان در فانتزی است ولی من هرچه ساختم مابه ازای آن را در زندگی خودم دیده ام مثل «نوروز رنگی» که چند سال پیش پخش شد و «بدل» هم چنین ویژگی ای دارد. غیر از شخصیت ها، بخشی از داستان هم براساس یک واقعیت است.

مسعودی در ادامه درباره حضور بازیگران در سریال های تلویزیونی با توجه به دستمزدهای شبکه خانگی بیان کرد: الان دستمزدها در پلتفرم ها آنقدر بالا و عجیب و غریب است که بسیاری از بازیگران را نمی توانید در تلویزیون داشته باشید. با این ارقامی که آن طرف رد و بدل می شود مگر می توانید به بازیگرانی چون جواد عزتی بگویید به تلویزیون بیاید. خود من با رقم های تلویزیون رویم نمی شود به اینها که رفقایم هستند بگویم به تلویزیون بیایند.

وی در پایان درباره اینکه چرا خودش به پلتفرم ها نمی رود و کار بسازد، بیان کرد: تلویزیون مخاطب بسیار بالایی دارد من ادعایم می شود تمام ایران را گشته ام و در سراسر ایران دیده ام که هنوز تلویزیون شان روشن است. شک نکنید یک سریال تلویزیونی در شبکه سه میزان بیننده اش خیلی بیشتر از سریالی است که در شبکه نمایش خانگی درباره اش بحث می شود.

کد خبر 6091923 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • روایت شاپور بختیار از سبک زندگی امام خمینی
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • معلمی که امام خمینی(ره) خطبه عقدش را خواند
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید